Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ


Είναι πασιφανές ότι ο τουρισμός μας βρίσκετε σε κρίσιμο κομβικό σημείο. Οι στατιστικές των τελευταίων ετών μιλούν από μόνες τους. Έχουν γραφτεί και δημοσιευθεί αρκετά άρθρα από εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τουρισμό δια μέσου των έντυπων μέσων όπου καταδεικνύουν τα προβλήματα τα οποία χρίζουν άμεσης λύσης προς όφελος όλων μας και όχι μόνον των ξενοδόχων. Το ότι υπάρχει κάποια κινητικότητα από μέρους κάποιων ατόμων είναι θετικό αλλά όχι αρκετό για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων.

Ιδέες από επαγγελματίες στον τουρισμό έχουν αναφερθεί πολλές όμως όταν δεν υλοποιούνται καταδεικνύουν την σοβαρότητα στην έλλειψη οργάνωσης και εκτέλεσης των αποφάσεων. Ακούμε συχνά για το περίφημο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος το οποίο θα υλοποιηθεί μέχρι το 2010 και διερωτόμαστε τι περιλαμβάνει αυτό το σχέδιο. Ας βγει ο ΚΟΤ ως αρμόδιος φορέας και να κάνει έναν απολογισμό το τι πέτυχε μέχρι σήμερα και τι υπολογίζει να πετύχει μέχρι το 2010 ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορεί το κράτος να βρίσκετε στην μια πλευρά και οι ξενοδόχοι στην άλλη πλευρά και να ακούμε αλληλοκατηγορίες όπου σε τελική ανάλυση μόνο ζημιά επιφέρουν.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι επιχειρηματίες είναι το πραγματικό κλειδί της οικονομίας γι΄αυτό η συνεισφορά του επιχειρηματία είναι μέγιστη ως προς την ανάπτυξη της οικονομίας και ευημερίας ενός κράτους για πολλούς λόγους. Μαγική φόρμουλα ή έτοιμη πακεταρισμένη λύση δεν υπάρχει, γι΄αυτό για την επίλυση και σωστή προσέγγιση του προβλήματος πρέπει να χρησιμοποιηθούν διάφορες οπτικές γωνιές. Θετικό είναι ότι έχουμε τους ανθρώπους, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε την νοοτροπία και κουλτούρα να προκαταλαμβάνουμε δυσάρεστες μελλοντικές συνέπειες με αποτέλεσμα να είμαστε ουραγοί των γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου