Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ ΥΓΙΗΣ?

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

10 ερωτήσεις κλειδιά για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εάν θέλουν να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα στην επιχείρηση τους.

1.             Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για αναπροσαρμογή των οικονομικών συστημάτων;  Εάν έχετε αναβάλει τις αναπροσαρμογές, η απάντηση είναι πιθανώς "ναι".  Αλλά σιγουρευτείτε ότι έχετε έναν Διευθυντή προγράμματος (Project Manager) για να σας βοηθήσει να επιτηρήσετε τον προϋπολογισμό και τον πιθανό αντίκτυπο στους υπαλλήλους.
2.             Η επιχείρησή σας έχει τρία -, πέντε -, και δέκα ετών επιχειρησιακό σχέδιο;
3.             Είναι η επιχείρησή σας ασφαλής;  Εδώ μιλούμε για την ασφάλεια συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών για να αποτρέψουν τους ιούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πρόσβαση από αναρμόδια άτομα.
4.             Είναι οι επιχειρησιακές δαπάνες υπό έλεγχο;  Προσπαθήστε να προϋπολογίσετε ποιες δαπάνες ανεβαίνουν, π.χ. κεφαλαιουχικές δαπάνες ή λειτουργικές δαπάνες.
5.             Εμμένετε στις τρέχουσες καλύτερες πρακτικές λογιστικής στις περιοχές όπως η οικονομική υποβολή έκθεσης, φορολογικός προγραμματισμός, συστήματα, λογιστικών δαπανών, διαχείριση καταλόγων, στρατηγικός προγραμματισμός, προμήθεια, μισθοδοτική κατάσταση;
6.             Έχετε τους σωστούς επαγγελματίες π.χ. Λογιστές, Συμβούλους Επιχειρήσεων;
7.             Πώς εκτιμάτε στην εταιρική κλίμακα διακυβέρνησης;  Ρίξτε μια ματιά στους εσωτερικούς ελέγχους σας και διαδικασίες στα τμήματα σας.
8.             Έχετε επενδύσει  επάνω στους καλύτερους ανθρώπους σας;  Προσφέρετε ανταγωνιστικά πακέτα αποζημιώσεων προσφοράς καθώς επίσης και δημιουργικά οφέλη, και αναγνωρίζετε τη συνεισφορά της ομάδα και του ατόμου;
9.             Χάνετε μερίδιο αγοράς από τον ανταγωνισμό;  Είστε ενήμεροι για τη βιομηχανία και την τοπική αγορά σας, ρωτήστε τους πελάτες και τους επιχειρησιακούς συνεταίρους πώς αισθάνονται τα μέτρα επιχείρησης αναφορικά με τον ανταγωνισμό και ποιες νέες ιδέες έχουν.
10.         Η επιχείρησή σας είναι θύμα απάτης;  Πολλές μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν ένα τμήμα εσωτερικού λογιστικού ελέγχου στρατεύουν επαγγελματίες για να βοηθήσουν στη βελτίωση των εσωτερικών ελέγχων ώστε να ανιχνεύουν καλύτερα και να αποτρέπουν όλους τους τύπους απατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου