Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Καυτές προκλήσεις για την νέα κυβέρνηση


Είναι πασιφανές ότι η χώρα μας βρίσκετε σε κρίσιμο σταυροδρόμι ως προς την διαχρονική βιωσιμότητα του κράτους και περεταίρω ως προς την καταπολέμηση πολύ σοβαρών οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων τα οποία πλέον έχουν καταστεί ως Εθνική απειλή για πρώτη φορά μετά το 1974.  Δεν μπορεί πλέον να συντηρείται η δικαιολογία ότι πάντα είναι υπεύθυνη για τα όποια λάθη η προηγούμενη κυβέρνηση.

A hole is in the road ahead of you with a construction barricade sticking out of it, and the words Challenge Ahead on the black asphalt warning of trouble Stock Photo - 11252517Τα πιο κάτω καυτά θέματα χρειάζονται χάραξη σωστής στρατηγικής διαφορετικά το μέλλον  μας προδιαγράφετε δυσοίωνο: (α) διαχείριση και υπογραφή μνημονίου άμεσα, (β) δημιουργία ανάπτυξης, (γ) χαμηλή αγοραστική δύναμη και ανταγωνιστικότητα σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ε.Ε., (δ) βελτίωση δημόσιας υπηρεσίας, (ε) υλοποίηση του ΓΕ.Σ.Υ., (ζ) μείωση της ανεργίας, (η) καταπολέμηση υπογεννητικότητας και (θ) καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών και παιδικής πορνογραφίας.

 Πολλά έχουν διατυπωθεί και σαν χώρα δεν φειδόμαστε ούτε ανθρώπων καταρτισμένων αλλά ούτε και καινοτομικών ιδεών. Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι να υπάρξει Βούληση και αλλαγή Κουλτούρας. Ευελπιστούμε ως πολίτες και αναμένουμε από την νέα κυβέρνηση να δούμε δραστικές αλλαγές και χάραξη διαχρονικής στρατηγικής και νέου οράματος. Ο τόπος μας το χρειάζεται για να νιώσει ασφάλεια. Κλείνουμε με την χαρακτηριστική φράση «Αν δεν προγραμματίζεσαι, Προγραμματίζεσαι για να αποτύχεις!!!». Ελπίζουμε να μην αποτύχουμε για το καλό της κοινωνίας των πολιτών, γιατί η αποτυχία δεν έχει χρώμα μπλε, κόκκινο ή πράσινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου