Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!

1.      Υποβαθμιστήκαμε όπου με βαθμολογία «ΑΑΑ» πήγαμε σε «ΒΒ-» δηλαδή στα σκουπίδια στην γλώσσα των χρηματοοικονομικών. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
2.      Χάθηκε το ρευστό από την αγορά. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
3.      Καθημερινά κλείνουν επιχειρήσεις. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
4.      Οι άνεργοι έφτασαν τον αριθμό ρεκόρ των 35,500 και ακόμα τα χειρότερα έπονται. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
5.      Με το Ελληνικό κούρεμα μας κούρεψαν και εμάς. Πως εκτιμήσαμε τον κίνδυνο της επένδυσης στα Ελληνικά Ομόλογα? Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
6.      Ανάπτυξη δεν υπάρχει εδώ και 4 χρόνια. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
7.      Επικοινωνία μεταξύ πρώην υπουργού οικονομικών (Χαρίλαου Σταυράκη) και πρώην διοικητική Κεντρικής Τράπεζας δεν υπήρχε για 3 χρόνια. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
8.      Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας όταν έληξε η θητεία του έγινε λαλίστατος. Που ήσουν κύριε Ορφανίδη και κύριοι κυβερνώντες τα προηγούμενα 4 χρόνια. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
9.      Η Κυπριακή Οικονομία θα περάσει αλώβητη από την κρίση κατά τους κυβερνώντες, δυστυχώς βουλιάζουμε ανάφερε πρόσφατα ο πρόεδρος. Δυστυχώς πρόεδρε άργησες 4 χρόνια να εκτιμήσεις τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα μας. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
10.  Το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών παρουσιάζει από το 2005 σημαντικές ανισοσκέλειες προκαλώντας μεγάλα ελλείμματα. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
11.  Έχουμε το πιο ψηλό σε ποσοστό κρατικό μισθολόγιο με μεγάλη διαφορά από τον μέσο όρο της Ε.Ε. Εν η Κρίση Λαλώ σου!!!
Υπάρχουν και τόσα άλλα που μπορούμε να αναφέρουμε. Είναι εύκολο να τα φορτώνουμε όλα στην κρίση, κατά τη λαϊκή μας ρήση τα φορτώσαμε στον «πετεινό». Το θεωρούμαι πολύ άκομψο να ισχυρίζονται κάποιοι ότι εδώ που φτάσαμε είναι μόνο εξ’ υπαιτιότητας των τραπεζών. Περαιτέρω είναι και άκομψο γιατί κάποιοι υποτιμούν την νοημοσύνη μας. Μας φταίνε όλοι οι άλλοι όπως οι κακοί ξένοι οίκοι αξιολόγησης και το νεοφιλελεύθερο σύστημα στην οικονομία. Χωρίς Όραμα, Αποστολή και Στρατηγική που δυστυχώς δεν είχαμε είμαστε «χαμένοι από χέρι». Τονίζουμε ότι στον κόσμο της οικονομίας τίποτα δεν είναι στην τύχη. Καταφεύγουμε στην τύχη όταν δεν έχουμε ξεκάθαρα Σχέδια Δράσης ή είμαστε ανεπαρκείς για να δράσουμε αποτελεσματικά. Αν δεν προγραμματίζεσαι, προγραμματίζεσαι για να αποτύχεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου