Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Εποχή Αμφισβήτησης των Πάντων


Τα Πάντα Ρει!!! Ηράκλειτος 6ος–5ος Αιώνας π.Χ. Τι μεγαλείο Θεέ μου είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες!!! Στα καλύτερα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο διδάσκονται τους Αρχαίους Έλληνες. Κοσμογονικές αλλαγές πραγματοποιούνται στον Πλανήτη. Αλλαγές οι οποίες δυστυχώς είναι στην σφαίρα των Παιχνιδιών Εξουσίας και εναντίων της μάζας των Λαών. Πλούσιοι πλουσιότεροι και φτωχοί φτωχότεροι. Οι Μύθοι ένας ένας καταρρίπτονται, δεν υπάρχουν φίλες χώρες, δεν υπάρχουν συνασπισμοί με κοινό όραμα και αποστολή, δεν υπάρχει ηθική και αξίες. Ζούμε σε μια νέα τάξη πραγμάτων όπου τα πάντα αμφισβητούνται. Γιατί αμφισβητούνται? Γιατί τα κέντρα λήψης αποφάσεων μας οδήγησαν στην οικονομική κατάρρευση.

Ο κάθε ένας μπορεί να κάνει μια μικρή αναδρομή και να σκεφτεί ποιοί διοικούσαν το τόπο. Βλέπουμε παντού εξεγέρσεις ανά την υφήλιο από τον απλό κοσμάκη. Αυτό καταδεικνύει ότι ο απλός πολίτης είναι μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων ή τον απομάκρυναν έντεχνα τα γεράκια της εξουσίας. «Φοβάμαι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα…» λέει σε ένα από τα τραγούδια του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Καταρρακώθηκαν τα πάντα, όπως αξίες, θεσμοί, και χρηστή διοίκηση. Καταρρακώθηκαν λόγο της σήψης και της διαφθοράς που υπάρχει στον τόπο μας και ας μην το παραδεχόμαστε ανοιχτά. Έναν Πολιτικό Άνδρα με Ήθος είχαμε και τον χάσαμε και αυτόν. Είμαστε μια γειτονιά μιας μεγαλούπολης και οι πάντες γνωρίζουν. Όμως όλοι κώφευαν μέχρι που η βόμβα έσκασε όπως και στο τραγικό παράδειγμα της Ελλάδας.

 Όλοι μας κοροϊδεύουν και περιγελούν με την τόση ανικανότητα, γιατί για να πτωχεύσει μια χώρα και να έχει τραγικούς αρνητικούς δείκτες σχεδόν σε όλη την οικονομία πράγματι χρειάζεται αυτοχειρία. Προειδοποίησαν επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί με πλούσια αρθρογραφία όμως ποιος τους άκουσε? Αυτό υποδηλεί ότι δεν μάθαμε να ακούμε και την αντίθετη άποψη έστω και στην χειρότερη περίπτωση λανθασμένη. Για χάρη της αρθρογραφίας απλώς αναφέρουμε ότι κάθε εποχή είναι ξεχωριστή και δεν μπορεί να γίνεται σύγκριση γιατί οι παράμετροι και αλληλεπιδράσεις είναι διαφορετικές. Απλώς η Ιστορία έπρεπε να μας διδάξει, γεγονός όπου αποδείχτηκε ότι δεν έχουμε την Κουλτούρα να διδασκόμαστε και να μαθαίνουμε μέσα από τα όποια λάθη ή είμαστε ανεπαρκής. Είμαστε έτη φωτός πίσω από τον πραγματικό κόσμο της Διοίκησης γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο Όραμα, Αποστολή και Στρατηγική.

Τα πάντα χρειάζονται εκ βάθρων αλλαγές αν θέλουμε να επιβιώσουμε γι΄αυτό «Αν δεν Προγραμματίζεσαι, Προγραμματίζεσαι για να Αποτύχεις!!!». Οι φορολογίες προς εξασφάλιση καλύτερης ρευστότητας μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν γιατί οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και αλληλένδετες, είναι όπως την Λερναία Ύδρα όπου όταν αποκόβεις ένα κεφάλι φυτρώνουν άλλα δύο. Ακούμε μόνο φορολογικούς μαθηματικούς αριθμούς, πόσες φορές οι χρησιμοποιούντες έπεσαν έξω με την χρήση μόνο φορολογικών μαθηματικών αριθμών? Αυτό ονομάζεται στην γλώσσα του Μάνατζμεντ «Μυωπικό Μάνατζμεντ». Οι Λογιστικοί/Μαθηματικοί δείκτες για να είναι επιτυχημένοι αναμφίβολα επιβάλλεται να συνάδουν με τους Κοινωνικούς Αριθμούς. Με ευχολόγια δεν πάμε μπροστά αλλά με χάραξη και υλοποίηση ΣΧΕΔΙΩΝ ΔΡΑΣΗΣ. Ο τόπος χρειάζεται ευέλικτες και άρτια καταρτισμένες πολυθεματικές ομάδες, όχι πολυκομματικές, προς γρήγορη λήψη αποφάσεων. Είμαστε σίγουροι ότι αν υιοθετηθεί από τον Πρόεδρο η σύσταση τέτοιων ομάδων μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου