Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

e-Book (Innovative Mini Executive MBA)


e-Book (Innovative Mini Executive MBA)
The Road Map to Successful Management
From motivating a team and developing star talent to controlling budgets and fostering innovation, this hand book of “The Road Map to Successful Management” is your authoritative guide to becoming an effective Executive Manager.
Full of practical tips and advice, case studies, excellent power-point presentation, this definitive e-book offers solutions to the everyday challenges of:
·         Management
·         Strategic Management
·         Performance Management
·         Strategic Choice and Analysis
·         Accounting for Managers
·         Financial Management
·         Budget & Budgetary Control Process
Price is only 49 euro.

You can send an email – chioanou@cytanet.com.cy – for any further information 

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

The Art of Finance



money managementΑγαπητοί αναγνώστες η αποτύπωση αυτού του άρθρου είναι με αγγλικό τίτλο όπου στην γλώσσα μας μεταφράζεται η «Τέχνη της Οικονομίας/Χρηματοοικονομικών». Θα ξεκινήσω με μια χαρακτηριστική φράση ενός πολύ επιτυχημένου πρώην Σοβιετικού, Αμερικάνου πολίτη και επιτυχημένου επιχειρηματία
Robert Sarnoff «Finance is the Art of passing currency from hand to hand until it finally disappears», σε μετάφραση στην ελληνική «Η τέχνη των οικονομικών/χρηματοοικονομικών είναι η μεταφορά του χρήματος από χέρι σε χέρι μέχρι να εξαφανιστεί».  Τι επίκαιρο απόφθεγμα στις μέρες μας? Πόσοι κατάλαβαν την Τέχνη της Οικονομίας με την ουσιαστική και εφαρμόσιμη σημασίας της στον πραγματικό και αδυσώπητο κόσμο της παγκόσμιας οικονομίας? Κανένας από τα κέντρα λήψης αποφάσεων δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή!!! ‘Όλοι τους ήσαν κατώτεροι των περιστάσεων. Υπάρχει η εντύπωση ότι όλοι κερδίζουν στον παγκόσμιο χάρτη. Όταν μια χώρα ανακοινώνει τεράστια κέρδη δισεκατομμυρίων, κάποια ή κάποιες άλλες χώρες χάνουν ισόποσα ποσά. Σε απλή γλώσσα ένας κερδίζει και ένας χάνει. Το χρηματιστήριο ήταν έναν τρανό παράδειγμα ασυδοσίας και σήψης. Κερδοσκόπησαν οι λίγοι και έχασε η μαζική πλειοψηφία των πολιτών.


Δυστυχώς κερδίσαμε το “jackpot” σε θέμα οικονομίας, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας, όλοι ήσαν κατώτεροι των περιστάσεων. Η πιο επίκαιρες λέξεις σήμερα είναι «πωλείται, ενοικιάζεται, κοινωνικό παντοπωλείο, μη εξυπηρετούμενο δάνειο, δικαστήριο, ποινικές υποθέσεις, πολιτικές αγωγές, σήψη, διαφθορά, μιζέρια». Λέξεις όπου δεν χρειάζεται να δώσουμε το στίγμα της κατάστασης. Δυστυχώς αν δεν αναγνωρίσουμε το τεράστιο πρόβλημα που έχουμε, με την τακτική να το κρύβουμε κάτω από το χαλί και να ωραιοποιούμε μια προβληματική κατάσταση, οδηγούμαστε ολοταχώς στον όλεθρο και στην καταστροφή με αποτέλεσμα να απειλείται και αυτή η οντότητα μας. Χώρες με Ιστορία και με εκατομμύρια πληθυσμό διαλύθηκαν (τις διέλυσαν). Συνεπώς «αν δεν φέρουμε τον νουν μας όπου τον έχουμε» το μέλλον μας είναι πολύ δυσοίωνο. Κριτική Ερώτηση πρώτη « καταδείξετε έναν σύμμαχο σήμερα», είμαστε ως ξερό κλαδί στον κάμπο, μόνοι και έρημοι. Ακόμη και η Ελλάδα μας πούλησε με το θέμα των καταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας, και το παράδοξο σιγή ιχθύος από άπαντες. Κριτική Ερώτηση δεύτερη «καταδείξετε μια χώρα την οποία διέλυσαν και μετά ήρθαν ως από μηχανής Θεοί να την σώσουν». Συνεπώς χρειάζεται επανακαθορισμός Οράματος και Αποστολής, αν υπάρχει!!!


Η Οικονομία είναι ο στυλοβάτης της κάθε χώρας και κάθε οντότητας. Δίνει τεράστιο διαπραγματευτικό χαρτί, ευημερία, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. Μετά την καταστροφή θυμηθήκαμε το συμβούλιο οικονομίας. Γιατί δεν το θυμηθήκαμε τους καιρούς της ευμάρειας? Αυτό δυστυχώς είναι το προφίλ του Έλληνα, υπέρ-ενθουσιώδης, υπέρ-σπάταλος, χωρίς προγραμματισμό, πολέμιος των ικανών και των διαφορετικών, δεν δέχεται εύκολα την αντίθετη άποψη, τα γνωρίζει όλα …!!!


Η παγκόσμια βιβλιογραφία και έρευνα σε θέματα οικονομίας μπορεί να μας δώσει κατεύθυνση με τρομερά αποτελέσματα. Ουδέποτε μάθαμε από τα λάθη και παραλείψεις. Συνεχίζουμε απτόητοι, χωρίς ουδεμία αλλαγή στην Στρατηγική μας, στο Σχέδιο Δράσης και στην Τακτική μας. Δυστυχώς η πιστή εφαρμογή του Μνημονίου ως έχει, μόνο τον όλεθρο και την καταστροφή θα φέρει με ανεξίτηλα τα σημάδια για δεκαετίες. Τα μοντέλα των άλλων χωρών δεν μπορούν να παραλληλιστούν με το δικό μας πρόβλημα για τον απλό λόγω ότι δεν τους «κούρεψαν=κατέστραψαν». Συνεπώς οι οποιοιδήποτε συσχετισμοί είναι άστοχοι και άκαιροι. Συνεπώς επιβάλλεται άμεσα επανακαθορισμός σχεδίου δράσης και στόχων προς χάραξη ξεκάθαρης πορείας πλεύσης, αν υπάρχουν!!!


Τι να την κάνουμε την ανάπτυξη όταν θα μας συρρικνώσουν το ΑΕΠ κατά 20%-30% και μετά από 3-4 χρόνια θα δημιουργηθεί ανάπτυξη του 0,01% και θα πανηγυρίζουμε ότι πετύχαμε ανάπτυξη με μόνιμους 150,000 άνεργους και τις πλείστες επιχειρήσεις προς διάλυση και χρεωκοπία. Με απλή γλώσσα, χάνουμε 4-5 δις και μετά κερδίζουμε 1εκ και πανηγυρίζουμε. Ποια είναι η στάση της ομάδας Σόιμπλε όπου με την διαρκή υπόσκαψη του χρηματοπιστωτικού συστήματος φρόντισαν να μεταφερθούν 24 δις καταθέσεις στο εξωτερικό (μείωση καταθέσεων κατά την ΚΤΚ)? Πως μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες σαθρές καταστάσεις?


Τι τρύπα δημιούργησαν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα όπου συνεχώς θα είμαστε σε μειονεκτική θέση? Με την τακτική τους εξαφάνισαν το χρήμα από την Κύπρο, εξού και ο τίτλος του άρθρου. Τώρα θα έρθουν ως σωτήρες? Μας εκδικήθηκαν με την ετσιθελική εφαρμογή του εξωφρενικού bail-in όπου στην γλώσσα των χρηματοοικονομικών δεν έχει ουδεμία επιστημονική βάση και ούτε μπορεί να τεκμηριωθεί ως εργαλείο βελτίωσης οποιουδήποτε συστήματος. Τουλάχιστον στην σημαδεμένη τράπουλα ας παίξουμε και με δικούς μας όρους ανάφερε κάποτε ένας δημοφιλής αμερικάνος καθηγητής πληροφορικής, ο Ράντυ Πάους, αν θέλουμε να διασώσουμε ότι περισώζεται αν μην τι άλλο να περισώσουμε την αξιοπρέπεια μας και την επιβίωση μας. Το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές και στους νέους μας.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

CERTIFIED EXECUTIVE MANAGER


RUN FOR FIRST TIME IN CYPRUS - NOW


Certified Executive Manager
 
The Certified Executive Manager (CEM) certification is ideal for those who require insight into a fully integrated strategic management framework. The course provides insights into striking a balance between formal deliberate strategies (the strategic plan) and informal, emerging strategies. The CEM professional qualification addresses strategy as a system with a focus on strategy as practice at the coal face; and includes an appreciation of organisational purpose; insight into the use, application, impact and benefit of the strategic architecture, and hands on experience in environmental scanning, futures thinking and development of scenario analysis.


The CEM course will appeal to individuals seeking a full insight into contemporary strategy theory and practice, which includes marketing, finance and cost management strategies. The course content provides a deeper insight into more complex areas of strategy and the ‘people’ aspects of strategic management including organisational leadership, innovation and entrepreneurship.


 


Who Should Attend?
This program is beneficial for anyone who is interested in understanding and applying IRFS. This program is particularly suitable for:


 Professional Accountants (RPA, ACCA, CPA, CA, CGA, CIMA).
  • Business Analysts.
  • Industrial and Services Accountants.
  • Financial Analysts & Controllers.
  • Professional Expertises.
  • Any other Senior staff responsible for the provision of decision information in their organisation.


REGISTER NOW! (10% Discount if Registered by May 15th 2014).
 
By Telephone
+357 99 722443
By Fax
+357 22 323660
By Post:
Post this registration form, together with payment to:
Cyprus CEM Program Manager
AFMA
Dafnidos 11A, 6041 Larnaca, Cyprus
 
By Email:
chioanou@cytanet.com.cy